İzleyiciler

22 Ocak 2018 Pazartesi

HUMUS

HUMUS

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut veya konserve 
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 2 veya 3 diş sarımsak
  • kimyon, tuz

üzerine:

  • zeytinyağı
  • sumak
  • pul biber

YAPILIŞI

Akşamdan nohutları ıslatıyoruz, sabah haşlıyoruz, nohutlarımız çok iyi haşlanmalı helva gibi olmalı, bir kaba nohutlarımızı alıyoruz bol soğuk suyla kabuklarını çıkarıyoruz ve el blendırı yada mutfak robotu  da olabilir, iyice nohutlarımızı eziyoruz ve üzerine sarımsakları, tahini, limonun suyunu, baharatı ve tuzunu, ve zeytinyağını ekleyip hepsini iyice eziyoruz ve az miktarda ılık su ekliyoruz , burada kıvam size bağlı humusun biraz yumuşak olmasını istiyorsak, su miktarını ona göre ayarlıyoruz, kimyon miktarı da herkesin arzusuna göre değişebilir hazırlanan humusumuzu servis tabağına alıp üzerini zeytinyağı ve sumak, pulbiberle süslüyoruz. Afiyet olsun. En önemli Püf noktası:Nohutların hepsinin kabuklarını çıkarıyoruz ki tadında acılık olmasın ve pürüzsüz olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder