FIRINDA ÇİKOLATALI PORTAKALLI HELVA
Malzemeleri
300 gr tahin helvası ( fıstıklı kullandım)
3-4 damla limon suyu
1/2 su bardağı çikolata
1-2 yemek kaşığı portakal kabuğu reçeli
Hazırlanışı
Helvanızı bir karıştırma kabına alın ve çatal yardımı ile iyice ezin, üzerine helvayı pişerken helvayı birbirine bağlaması için limon suyunu sıkıp karıştırın.
Fırın kabınızın tabanına hazırladığınız helvanın yarısını koyun ve hafifçe bastırın. Ardından çikolatayı serpiştirin ve son olarak da portakal kabuğu reçelinden gezdirin. Kalan helvayı da üzerine gezdirip kapattıktan sonra 180 derece önceden ısıtılmış fanlı fırında çikolata hafif eriyip helvanın üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder