İzleyiciler

11 Ekim 2017 Çarşamba

VİŞNE SOSLU YOĞURT KEKİ (CHEESECAKE)

VİŞNE SOSLU YOĞURT KEKİ

(CHEESECAKE)


Malzemeler

  • Tabanı için:
  • 175 gram
    un
  • 2 yemek kaşığı
    tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1 adet
    yumurta
  • 100 gram
    toz şeker
  • 1 çay kaşığı
    kabartma tozu
  • İç dolgusu için:
  • 1 kilogram
    süzme yoğurt
  • 5 adet
    yumurta
  • 1 paket
    vanilyalı puding
    (toz)
  • 150 gram
    şeker
  • 1/2 su bardağı
    sıvı yağ
  • Vişne Sosu İçin:
  • 400 gram
    vişne (dondurulmuş ürün de kullanabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 1 yemek kaşığı
    nişasta


YAPILIŞI


  1. Bir kasede un, tereyağ, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurun.
  2. Yoğurulan hamurun üçte ikisini merdane yardımıyla açın ve altına pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.
  3. Kalan hamuru ikiye bölüp, iki adet ince uzun rulo yapın ve merdane ile açarak kek kalıbının kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak kaplayın.
  4. Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buz dolabında bekletin.
  5. Üst malzemesi için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın.
  6. Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma iyice yedirin.
  7. Toz pudingi iyice yedirdikten sonra süzme yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.
  8. Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin.
  10. 1 saat piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını hiç açmadan keki 10 dakika bu şekilde bekletin.
  11. Buzdolabında 2 saat bekletin.
  12. Bu sırada bir sos tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
  13. 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
  14. Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
  15. Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder