VİŞNE SOSLU YOĞURT KEKİ
(CHEESECAKE)
Malzemeler
- Tabanı için:
- 175 gram
un - 2 yemek kaşığı
tereyağı (oda ısısında bekletilmiş) - 1 adet
yumurta - 100 gram
toz şeker - 1 çay kaşığı
kabartma tozu
- İç dolgusu için:
- 1 kilogram
süzme yoğurt - 5 adet
yumurta - 1 paket
vanilyalı puding
(toz) - 150 gram
şeker - 1/2 su bardağı
sıvı yağ
- Vişne Sosu İçin:
- 400 gram
vişne (dondurulmuş ürün de kullanabilirsiniz) - 5 yemek kaşığı
toz şeker - 1 yemek kaşığı
nişasta
YAPILIŞI
- Bir kasede un, tereyağ, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurun.
- Yoğurulan hamurun üçte ikisini merdane yardımıyla açın ve altına pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.
- Kalan hamuru ikiye bölüp, iki adet ince uzun rulo yapın ve merdane ile açarak kek kalıbının kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak kaplayın.
- Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buz dolabında bekletin.
- Üst malzemesi için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın.
- Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma iyice yedirin.
- Toz pudingi iyice yedirdikten sonra süzme yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.
- Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin.
- 1 saat piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını hiç açmadan keki 10 dakika bu şekilde bekletin.
- Buzdolabında 2 saat bekletin.
- Bu sırada bir sos tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
- 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
- Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
- Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder