İzleyiciler

19 Nisan 2016 Salı

HINGEL ( KARS)

HINGEL (KARS)
MALZEMELER
3 YUMURTA
3 SU BARDAK SU
ALDIĞI KADAR UN
TUZ

ÜZERİ İÇİN
YOĞURT(İsteğe bağlı sarmısaklı yoğurt)
4 ADET SOĞAN
TEREYAĞ

YAPILIŞI
İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz. 15-20 dk dinlensin.
Dinlenen hamurdan bezeler yapıp tek tek açıp bol unlu olarak açtıkça oklavaya sarıp oklavada ortadan keselim sonra tekrar ortadan kesip kareler yapalım.boş yapıyoruz.
Diğer yanda suyumuzu kaynatalım 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ve tuz atalım suya sonra kesilen hamurları kaynamış suya atalım. Haşlıyalım. Süzerek çıkartıp Derviş tabağına yoğurt yayalım hıngel leri koyalım tekrar yoğurtlayalım.Veeeee en önemli kısım tavada bol tereyağ sıvıyağ karışımına doğradığımız soğanları koyup iyice kavuralım kremalize olsun.(EN ÖNEMLİ PÜF NOKTASI HINGEL İN BOL SOĞANLI OLMASI) Üzerine soğanları dökelim.
AFİYET OLSUN:)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder